Arvosta itseäsi

Useimmille meistä opiskelijatoiminta näyttäytyy vain harvojen höpelöjen huvina, merkityksettömänä puuhasteluna merkityksettömien asioiden parissa. Kuitenkin se promille jäsenistöstämme, joka osallistuu aktiivisesti opiskelijatoiminnan tuottamiseen, on vuosikymmenien aikana saanut aikaan valtavasti jokaista opiskelijaa koskevia asioita. Opinto- ja ateriatuki, asumislisä, opiskelija-asuntotuotanto, oikeus opintojen ohjaukseen ja matka-alennukset ovat syntyneet järjestäytyneen, itsehallinnollisen opiskelijatoiminnan ansiosta.

Mikään näistä ei kuitenkaan olisi mahdollista ilman opiskelijoiden enemmistön muodollista hyväksyntää. Mandaatti, jonka sinä jäsenenä annat, mahdollistaa oikeutemme edustaa itseämme opiskelijoina. Ihan itse. Merkityksellistä on se, että osallistut. Jokaisen ei tarvitse valvoa öitään toimistollamme opiskelijan maailmaa parantaen, mutta jokainen voi osallistua omalla merkittävällä tavallaan. Osallistuminen ei ole vaativaa tai vaikeaa. Kirjoita vain numero paperiin ja laske paperi vaaliuurnaan.

Vuonna 2006 opiskelijakuntamme lakkaa olemasta nykyisessä muodossaan tehden tilaa ammattikorkeakoululain mukaiselle opiskelijakunnalle. Muutos on tekninen, mutta antaa meille lain suojan ja hyväksynnän sekä velvoitteen toimintamme edelleen kehittämiseksi. Opiskelija tuskin huomaa muutosta entiseen verrattuna, mutta askel on opiskelijakuntamme historian merkittävin sitten perustamisemme 23.11.1912 jälkeen.

Valtuuston vaalit pidetään 23. - 24.11.2005. Anna äänesi - arvosta itseäsi.