Harrastukset

Valokuvaus

Hurahdin valokuvaukseen vasta 1997. Filmille ja muistikortille on sittemmin tarttunut kymmeniätuhansia muistoksi taltioituja hetkiä. Hyviä, huonoja ja merkityksettömiä. Mietin aika ajoin olisiko tästä ammatiksikin, mutta nautin toistaiseksi enemmän valokuvauksesta arjesta irrottavana harrastuksena. Hyvä näin. Pitkäaikainen haave on silti oman valokuvajulkaisun tuottaminen. Ehkä sitten joskun kun opin oikeasti kuvaamaan.

Filatelia

Sain ensimmäiset postimerkkini nelivuotiaana ja tähän päivään mennessä kokoelma kattaa arviolta 200 000 - 250 000 kohdetta kymmenissä kansioissa, kirjekuorissa ja pahvilaatikoissa. Rajasin keräilyalueen vaatimattomasti käsittämään koko maailman ennen vuotta 2001. Erityisen kiinnostavia ovat kadonneet valtiot ja alueet, vaikka seikkailu ei näiden paperilappujen maailmassa aivan Indyn tasolle ylläkään. Aineistoa on jo sen verran, että harraste jatkunee eläkeikään saakka. Keskittymistä tämä kyllä vaatii, vaikken leima- tai hammaste-eroista perustakaan.

Sarjakuvat

Toiset katsovat Kauniita ja rohkeita, minä katoan sarjakuvaruutujen salattuihin ulottuvuuksiin. Inventaario on vielä kesken ja kokoelma karttuu koko ajan, mutta hyllyssä lienee yli 2 000 pokkaria, lehteä ja albumia. Parhaimmillaan sarjakuva on taidetta ja suuria kertomuksia, joka kestää vuosien perehtymisen yhä uudelleen ja uudelleen. Stan Lee, Frank Miller, Don Rosa, John Byrne, Carl Barks, Kati T. Leppänen, Juba... Sarjakuvalehden avauttuani ei mikään maallinen voi keskittymistäni murtaa!

Järjestötoiminta

Onko tämä nyt harrastus vai elämäntapa. Järjestötoiminnassa ihminen kokee itsensä tarpeelliseksi, saaden samalla parhaimmillaan aikaan jotain uutta ja pysyvää. Itse nautin mahdollisuudesta luoda uutta tai kehittää vanhaa, rakentaa puitteita toisille ja katsella työn tuloksia. Aikaahan tämä säätäminen milloin missäkin vie, mutta johonkin kai se aikansa on käytettävä. Sillä mikä järjestö milloinkin on kyseessä ei sinänsä ole merkitystä, mutta yksilön mahdollisuudella olla järjestön kautta osa suurempaa yhteisöä on.