Sata lasissa

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Aviisin pääkirjoituksessa kannettiin taannoin huolta ammattikorkeakouluopiskelijakuntien resurssien riittävyydestä. On totta, että yhä liian suurella osalla opiskelijakunnistamme ei vielä ole takanaan tarpeeksi montaa vakaata toimintavuotta tai riittävästi jäsenmassaa vaikuttavuutensa kohottamiseksi. Täysin resurssittomia emme kuitenkaan ole, eikä hyvä jäsenpalvelu koskaan ole kiinni yksin rahasta. 99% toiminnastamme on oikeaa asennetta ja loput kermaa kakun päällä.

Opiskelijakuntamme eduksi katson myös vapaaehtoisen jäsenyyden. Ylioppilaskuntien kaltaisella automaatiojäsenyydellä turvataan vakaa talous, mutta väitän oman mallimme pitävän toiminnan jäsenistömme näköisenä. Meitä ei ohjaa kunnallinen, valtiollinen tai maailmaa halaava ulkoinen agenda vaan jäsenistöstä lähtöisin oleva tarve, jota varten opiskelijakuntamme on alkujaan perustettu. Siitä tulee pitää kiinni.

Tamko on opiskelijakuntien joukossa monessakin suhteessa kummajainen. Täysiä vuosia tulee 23. marraskuuta täyteen jo 94. Talous on vakaalla pohjalla, aktiiveja on SOLU pullollaan, kerhotoiminta kukoistaa, vaalit vetävät väkeä ja ennen kaikkea jäsenmäärä kasvaa tasaisesti, kuten se on kasvanut yhtäjaksoisesti lähes koko historiamme ajan, kansalaissodan aikaista pientä notkahdusta lukuun ottamatta. Syksyn 2006 aloituspaikkoihin suhteutettuna uusia jäseniä oli tätä kirjoitettaessa liittynyt jo 98,4%. Utopiana pidetty sata on vain muutaman askeleen päässä, ja ne askeleet toivon jokaisen ottavan astelleessaan toimistolle jäsenhakemus kädessään. Silti, jäsen tai ei, edustamme lain mukaan jokaista Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijaa ja hyvä niin.

Liialliseen hyvänolon tunteeseen ei ole koskaan varaa tuudittautua. Yhtä huonoa vuotta korjataan viisi, ja väärä sana oikeassa hetkessä vie toiminnan ja toimijoiden uskottavuuden pahimmillaan pysyvästi. Siihen ei ole varaa kun edunvalvonnan piirissä on liki 5 000 opiskelijaa. Hampaattomiksi emme kuitenkaan ala, kunhan aiheessa pysytään.

Tampereen opiskelija- ja ylioppilaskunnat ovat viime vuosina kunnostautuneet yhteistyön kehittämisessä ja sitä tarvitaan edelleen. Samalla merkittävin resurssimme, opiskelijat itse, saavat enemmän aikaan. Yhteistyömme myötä asiaamme ajaa 35 000 korkeakouluopiskelijaa Pirkanmaalla. Katsotaan, mitä tuolla massalla saadaan aikaan 9. lokakuuta. Seuraa tiedotusta!